Cxense Display
Gå til hovedmeny

Fuglekassekamera

Sjekk opp vår demonstrasjonsside for fuglekassekameraer.


Telefonklokker til barn


Bla i vår vinterkatalog

Kjøp gavekort!


Balearene      Fullbooket 

NoF Travel tur, april 2017

Pris: 1
Publiser på FaceBook!
Tilgjengelighet: Venteliste
På denne ukesturen til Balearene besøker vi Mallorca og Menorca, der vi ser på de lokale fuglene på øyene i tilegg til de som trekker igjennom på vei mot nord i april.
Balearene
Varenummer20173

Vi besøker kysten og den mer kuperte naturen utenfor turiststedend. Her er våtmarker med sultanhøne og hvithodeand og fjell med gribber og rovfugl. I tillegg finnes skog med både pirol, bieter og andre fargerike arter. Turleder Håkan Billing

NoF Travel tur til Balearene 9.–16. april 2017

Balearene er en spansk øygruppe i Middelhavet. På denne ukesturen besøker vi de to største øyene, som er Mallorca og Menorca. Foruten det lokale fuglelivet, ser vi på fugletrekket mot nord i april.

Naturen utenfor turiststrøkene er vakker og artsrik. Foruten de endemiske artene balearlire og balearsanger hekker arter som hvithodeand, sultanhøne, munkegribb og tamarisksanger. Vi tar båt mellom øyene, og bruker tiden til å spane etter pelagiske fugler.
Øyene har flere spennende naturreservater, og en mengde andre virkelig gode fuglelokaliteter. Vi bor fire dager på Mallorca og tre dager på Menorca. Båten mellom Mallorca og Menorca bruker rundt to timer, og gir oss en enestående mulighet til å oppleve det marine livet i Middelhavet. Vår lokale guide, Javier, er med oss hele uken.

  TUROVERSIKT  
  Reisebeskrivelse  
  Pris  
  Antall deltakere  
  Transport  
  Reisetidspunkt  
  Overnattingsfasiliteter  
  Mat  
  Vær  
  Fotografering  
  Helse  
  Nødvendig utstyr  
  Annet  
  Påmelding  
  Turleder  
  Artsliste  
  Reisevilkår  
   
Blåtrost. Foto: Menorca Walking Birds.

 

Turen dag for dag
Programmet kan endres ut fra værforhold og hvor de mest interessante fuglene holder til.

Dag 1 – søndag 9. april
Avgang Oslo 06:00 - Ankomst til Palma flyplass på Mallorca kl. 11.15.

Vår lokale guide, Javier, møter oss med to leiebiler som transporterer oss tvers over øya til den pittoreske lille landsbyen Cala Sant Vicenç. Der innlosjerer vi oss på Hostal Oriola. Til lunsjen får vi en presenatsjon av Javier Méndez, som gir oss et lite foredrag om fuglelivet på Balearene.

Etter lunsjen besøker vi Formentor, et av de vakreste landskapene på Mallorca. Omkranset av skog ligger naturskjønne strandklipper med stor artsrikedom av fugl: balearlire, fiskeørn, eleonorafalk, balearsanger…

Sultanhøne finnes i våtmarkene vi besøker på dag 2. Foto: Menorca Walking Birds.Dag 2 – mandag 10. april
Etter frokost drar vi til den største og mest kjente våtmarken på Mallorca. Området er delt i to: s’Albufereta de Pollença og the Natural Park of S’Albufera. Her er en fantastisk artsrikedom, og vi bør få med oss arter som marmorand, knoppsothøne, sultanhøne, tamarisksanger … og et stort antall lokale og trekkende fugler.

Lunsj i det fri.

På ettermiddagen besøker vi Ron Real. Dette er beste lokaliteten på øya for å se sangere og andre arter som triel og hærfugl.

Dag 3 – tirsdag 11. april
Denne dagen drar vi til Mallorcas innland, med store jordbruksfelter og mandeltrær. Et mer eller mindre ukjent område for turistifiserende ornitologer, med men er særdeles rikt fugleliv. Ved de svært vakre omgivelsene ved Es Blanquer spaner vi etter cistussanger, aftenfalk og rødhodevarsler. Og mye mer …

Lunsj i det fri.

Ettermiddagen drar vi til Salobrar de Campos i søndre Mallorca, et saltverk og paradis for vadere. Her får vi se flamingo og en mengde vadere, blant annet stylteløper. Og, kanskje årets første flokk med bieter ankommer her under vårt besøk.

Dag 4 – onsdag 12. april
Den siste dagen på Mallorca opplever vi Sierra de Tramuntana, et fantastisk fjellsystem og hjem til mange rovfugler. Vi får se fuglen med europas største vingespenn, munkegribb, samt andre rovfugler som gåsegribb og haukørn.

Lunsj i det fri.

Ettermiddagen er vi fortsatt i Sierra de Tramuntana, hvor Chopin bodde en periode i byen Valldemossa, med fantastisk utsikt over øya. Vi besøker steder som Cúber og Mortitx, som er utmerkte lokaliteter for å se rovfugl under vårtrekket, sammen med flere arter lokale gribber.


Gulnebblire, en art vi kan håpe på fra ferjen mellom Mallorca og Menorca. Foto: Menorca Walking Birds.


Dag 5 – torsdag 13. april
Etter frokost tar vi ferjen over til Menorca, fra Port d’Alcudia. Her får vi en glimrende anledning til å se pelagiske fugler som ulike lirer, for eksempel gulnebblire, balearlire og middelhavslire, samt mange andre sjøfugler. Det blir 40 kilometer fulle av spenning og overraskelser.

Lunsj i det fri.

På Menorca tilbringer vi resten av dagen i de vestre delene av øya, hvor vi bør kunne se vakre arter som blåtrost og middelhavsstær, samt spesielle arter som krattopplerke og dverglerke. Vi får også med den for øya symbolske åtselgribben.

Så avslutter vi dagen med å dra til Ses Salines de Fornells, hvor vi innlosjerer oss på Hostal Port Fornells, og inntar dagens velfortjente middag.

Dag 6 – fredag 14. april
Fredagen drar vi til Parque Natural de s'Albufera des Grau og besøker lagunen i den største våtmarken på øya. Her finnes mengder med trekkende fugler. Rovfugler, for eksempel dvergørn, trekker over Sa Boval-landskapet. Ved fyrtårnet Favaritx og Addaia saltverk er det gode forhold for vadere. Dette er dagen for mye småfugl på trekk, blant annet vinsanger, og større fugler som  kuhegre, egretthegre, rødhodeand, fiskeørn og hvitkinnsvartterne.

Lunsj i det fri.

Åtselgribb finnes på vestsiden av Menorca. Vi håper å se den dag 5. Foto: Menorca Walking Birds.


Dag 7 – lørdag 15. april
På formiddagen besøker vi noen andre våtmarker: Son Saura del Nord, Salines de La Concepción og Lluriac. Utmerkte lokaliteter for å se lokale og trekkende fugler, som hvitøyeand og bronseibis. Våtmarkene ligger tett, omkranset av jordbrukslandskap med perfekte biotoper for arter som svarthodesanger, den mest tallrike lokale arten, og cettisanger.

Lunsj i det fri.

Etter lunsj besøker vi øyas største sivområde, El Prat de Son Bou. Her vil vi se arter som natthegre, purpurhegre og en mengde ulike sangere, deriblant rødstrupesanger.

Dag 8 – søndag 16. april
Avreise.

Etter frokost kjører vi til Menorcas flyplass for lokalt fly over til Mallorca.

Flyavgang fra Mallorca til Norge kl. 12.10.

 

Fra Parque Natural de s'Albufera des Grau som vi besøker dag 6. Foto: Menorca Walking Birds.

 


Pris
Prisantydning kr 14.500. Basert på valutakurs EUR = 9,35 og flybilletter til ca 4000 kr. Dersom dette endres kan det komme mindre prisjusteringer. (Se forøvrig reisevilkår)

I prisen inngår fly fra Oslo Gardermoen, lokal transport på Balearene (2 stk. biler med bagasjeplass), ferje Mallorca–Menorca, fly Menorca–Mallorca. Videre inngår lokal guide, overnattinger og tre måltider per dag, inklusive én drikke per måltid. Eventuell entré til visse naturparker inngår ikke. Innlosjering i dobbeltrom. Enkeltrom mot tillegg (må bestilles i god tid, spør om pris).


Antall deltakere
12 deltakere pluss turleder og lokal guide.

Reisetidspunkt
Søndag 9. april til søndag 16. april 2017

Planlagte flighter

Utreise 9. april:
Oslo – Frankfurt            6.05 – 8.15
Frankfurt – Mallorca      9.10 – 11.15

Retur 16. April:
Mallorca – Frankfurt      12.10 – 14.25
Frankfurt – Oslo            17.00 – 18.55

Transport 
Fly Oslo Gardermoen til Palma (Mallorca). Lokal biltransport. Ferje Mallorca–Menorca. Fly Menorca–Mallorca.

Overnattingsfasiliteter 
Enkel motellstandard. Innlosjering i dobbeltrom. Enkeltrom mot tillegg (må bestilles i god tid, spør om pris).

Mat 
Tre måltider per dag, inklusive én drikke per måltid. Mat på fly og flyplasser er ikke inkludert. Deltagere som ønsker spesialkost eller har allergier må melde fra i god tid.

Landskap fra Menorca. Foto: Menorca Walking Birds.


Vær 
Temperaturen på Balearene er behagelig i april, og ligger normalt mellom 13 og 19 grader, med 14 grader i gjennomsnitt. Det kan regne noe i april. Siden øyene ligger ute til havs kan det være en del vind.

Fotografering
Fotografering er ikke prioritert, men det blir mange muligheter til å ta bilder.

Helse 
Balearene har ingen spesielle forholdsregler om helse. Vi understreker at NoF Travel anser at personlig helse og vaksinestatus er den enkeltes ansvar. Det kan bli noe gåing, men ikke lange turer. Noen stier er steinete, og strendene kan ha våte og glatte klipper.

Nødvendig utstyr 
Reiseforsikring og pass. De fleste steder tar kredittkort, men det kan være lurt å ha med noe Euro. Kikkert er nødvendig, teleskop er å anbefale. Gyldendals store fugleguide passer ypperlig. Husk notatblokk og penn. Gode feltklær og ordentlige tursko! Ta med regntøy. Liten tursekk til lunsjpakke og drikke anbefales. Sjøsykepiller hvis nødvendig. Sola tar hardt, ta med kaps eller feltlue samt solkrem.

Annet
Dette er en «all inklusive»-tur med lokal guide.
Sikkerhet/politikk: Balearene regnes som trygt uten konflikter.


Middelhavsmåker. Foto: Menorca Walking Birds.Påmelding 
Påmelding hos Natur og Fritid. Først til mølla gjelder.

Turleder
Håkan er leder for Norsk Ornitologisk Forening, Oslo og Akershus. Han har arrangert mange lokale turer og samlinger, og har i en årrekke arrangert og guidet våre turer i Norden (Hornborgasjön, Falsterbo, Öland, Skagen). Håkan har både besøkt og sett på fugl på Mallorca og Menorca tidligere.

Om det er noe du lurer på i forbindelse med turen, ta kontakt med reiseleder Håkan Billing, hakan@naturogfritid.no

 

Artsliste
En artsliste over potensielle fugle- og pattedyrarter vil bli distribuert til deltagerne i forkant av turen.

Litteratur
Gyldendals store fugleguide

Nettresurser
http://menorcawalkingbirds.com/en/ (vår lokale guide)

 

Son Saura del Nord besøker vi dag 7. Foto: Menorca Walking Birds.


  Topphegre fra våtmarkene. Foto: Menorca Walking Birds.   Stylteløper er også en våtmarksfugl. Foto: Menorca Walking Birds


Enghauk. Foto: Kjetil Johannessen
Krattopplerke finnes i tørt jordbruksland. Foto: Menorca Walking Birds.

 

Svarthodesanger, Menorcas vanligste fugl, finnes i krattvegetasjonen. Foto: Menorca Walking Birds.

 

Kart over Menorca

 

Kart over Mallorca

 

Hostel Oriola er vårt overnattingssted på Mallorca.

 

Satellittbilde som viser området Cala Sant Vicenc nær Hostel Oriola.

 

Hostel Torre de Fornells er vårt overnattingssted på Menorca.

 

Satellittbilde som viser området Ses Salines nær Hostel Oriola.


Vår lokale kjentmann og fugleguide Javier Méndez. Foto: Menorca Walking Birds.

 


Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte varer
Økologisk hagebruk Skjæreboka
Gyldendals store fugleguide (myk perm) Fjädermott i Norden
Fuglesang (kompakt) Gled deg med fuglene
Aschehougs fuglebok med CD-er Humler i Norge
Steklar: Myror - getingar. Hymenoptera: Formicidae–vespidae Norsk lavflora i farger
4 mest solgte bøker
Økologisk hagebruk Skjæreboka
Gyldendals store fugleguide (myk perm) Fjädermott i Norden
4 mest solgte optikk
Kamuflasjetelt - Doghouse Vanntett kamuflasje duk
Kamuflasjetelt - Razorblind Nikon Prostaff 3S 8x42

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid