Cxense Display
Gå til hovedmeny

Fuglekassekamera

Sjekk opp vår demonstrasjonsside for fuglekassekameraer.


Bla i vår sommerkatalog

Kjøp gavekort!


Uralfjellene, Russland      Uforpliktende påmelding 

NoF Travel tur, juni 2017

Pris: 0
Publiser på FaceBook!
Tilgjengelighet: Venteliste
På denne drøye ukesturen til Uralfjellene lander vi i Jekatrinburg og besøker taigaen nord for Perm som huser mange spennende sibirske fuglearter. Turleder er Kjetil Johannessen.
Uralfjellene, Russland
Varenummer20174

Regionen huser mer enn 160 fuglearter deriblant flere eksotiske innslag som f.eks. bajkalbekkasin, orientgjøk,gulltrost og rubinstrupe. Turen vil by på unike opplevelser av den russiske villmarken.

NoF Travel tur til Uralfjellene, juni 2017

Uralfjellene danner grensen mellom Europa og Asia og er også østgrensen for Vestpalearktis. Dette er Russlands lengste fjellkjede som strekker seg over 2000 km fra den sibirske taigaen i nord og nesten helt til Kasakhstan i sør. Regionen huser mer enn 160 fuglearter deriblant flere eksotiske innslag fra Sibir som bajkalbekkasin, orientgjøk, mongolturteldue, gulltrost, rubinstrupe, svartstrupejernspurv, blåstjert, sibirpiplerke, stripesanger, elvesanger, tartarsanger, langhalefink og asurmeis. Turen vil by på unike opplevelser av den russiske villmarken til områder kun få europeiske ornitologer har satt sine ben. Vår lokale guide George Boyko er utdannet biolog og han har bodd i Ural siden 1992. Han har bred ornitologisk erfaring fra Ural, Sibir, Kasakhstan og fjellområder i India.

 
  TUROVERSIKT  
  Reisebeskrivelse  
  Pris  
  Antall deltakere  
  Transport  
  Reisetidspunkt  
  Overnattingsfasiliteter  
  Mat  
  Vær  
  Fotografering  
  Helse  
  Nødvendig utstyr  
  Annet - Visum  
  Påmelding  
  Turleder  
  Artsliste  
  Reisevilkår  
     

 

Turen dag for dag

Under følger et forventet dag til dag program. Det endelige programmet kan avvike noe.

Dag 1: Vi ankommer Jekaterinburg, «hovedstaden» i Ural og Russlands fjerde største by og transporteres til vårt trestjerners hotell ca.20 minutter fra flyplassen. Etter frokost (avhengig av ankomsttid) besøker vi området ved elven Chusovaya. Denne elven er omgitt av blandingsskog og er regnet for en av de vakreste elvene i Ural. Her kan vi oppleve arter som orientgjøk, elvesanger, sibirpiplerke, stripesanger, østsanger, slagugle, langhalerosenfink og asiasvartstrupe. Vi bruker det meste av dagen på fuglekikking i området. På kvelden drar vi tilbake til hotellet for middag.

Dag 2: Det blir en tidlig frokost på hotellet før vi drar omtrent 550 km til Krasnovishersk nord for Perm. Dagen blir primært en transportetappe. Det meste av veien er av god standard bortsett fra de siste 60 km som er svært tidkrevende. Det arrangeres flere stopp underveis langs ruten. På kvelden er vi fremme ved teltleiren hvor vi skal bo de neste dagene.

 

Dag 3-6: Teltleiren er utgangspunktet for dagsturer disse dagene. Leiren ligger 500 moh i et taigaskogsområde. Det vil være en enkel standard med tomannstelt. I denne regionen finnes drøyt 160 fuglearter og sammensetningen av arter er ganske unik. Området preges av europeiske fugler men med et betydelig innslag av nordlige og sibirske arter. I tillegg til diverse skogsfugler, hakkespetter og arter som slagugle, konglebit, blåstrupe, lappmeis og sidensvans finnes mer eksotiske arter som østsanger, orientgjøk, sibirpiplerke, svartstrupejernspurv, rubinstrupe, gulltrost, blåstjert, stripesanger, vierspurv, gulbrynsanger, lappsanger og bajkalbekkasin.
Dagsorden de dagene vi tilbringer i teltleiren er omtrent som følger:

  • Tidlig start hver dag med varm frokost med kaffe / te og mulighet for fuglekikking i skogen rundt leiren
  • Enkel lunsj i felt. Tørrmat
  • Middag på ettermiddagen i teltleiren. To hovedretter, søtsaker og te

Dag 7: Tidlig frokost og start på returen til Jekaterinburg. Det vil være muligheter for noe fuglekikking langs veien. Sen ankomst til Jekaterinburg for middag og overnatting.


Dag 8: Tidlig avgang for avreise og hjemreise med mulighet for observering av asurmeis og langhalefink på vei til flyplassen.

   


Pris
Endelig pris er satt til 19.000,- pr deltaker. Flypriser og større endringer i valutakurs kan endre prisen noe. Ikke inkludert i prisen er visum til Russland og kostnad for offisiell "invitasjon" fra den lokale arrangøren (kr 250-300). Videre heller ikke reiseforsikring, lommepenger, alkoholholdig drikke til måltider og eventuelt driks (både guide og sjåfør er lønnet men en liten driks er ikke uvanlig). Tillegg for enkeltrom i Jekaterinburg.

Antall deltakere
Det er satt et tak på 14 deltakere inklusiv norsk reiseleder. I tillegg kommer lokale sjåfører og guider.


Reisetidspunkt
Endelig dato er ikke satt, men turen planlegges i tidsrommet 12-25.juni 2017. Turens offisielle start og slutt er ved Oslo lufthavn.

Transport 
Fly fra Oslo lufthavn via Moskva til Jekaterinburg. Transport med minibuss fra Jekaterinburg til Krasnovishersk.

Overnattingsfasiliteter 
Trestjerners hotell i dobbeltrom i Jekaterinburg. Svært enkel standart i tomannstelt når vi er i Krasnovishersk. Man må ta med egen varm sovepose (se avsnittet «Vær» under). Mulighet for enkeltrom på hotellet i Jekaterinburg. Begrenset (om noe) mulighet for enmannstelt i teltleiren.
 

Mat 
Varm frokost på hotell eller i teltleir. Tørrmat til lunsj som spises i felt. Varm middag på hotell, kafe eller i teltleir.

Vær 
Regionen vi besøker er omtrent på samme breddegrad som Oslo men klimaet er typisk innlandsklima. Normalt vil det være varme dagtemperaturer men nettene kan være kjølige med mulighet for frost og snø. Det anbefales at man har med varme klær, regnjakke og gode vanntette sko i tillegg til en varm sovepose.


Fotografering
Ikke en prioritert aktivitet på denne turen, men det vil være gode muligheter for fotografering på de ulike lokalitetene vi besøker.

Helse 
Følgende vanlige norske vaksiner er anbefalt for reisende til Russland: Hepatitt A, hepatitt B, difteri, stivkrampe, kikhoste og polio. Ellers ingen spesielle anmerkninger men man bør ha en generell god helse da man kan påregne noe gåing i skogstaigaterreng samt overnatting i telt flere netter. Myggmiddel, antibac og våtservietter anbefales.

Nødvendig utstyr 
Pass, reiseforsikring, turistvisum og kikkert. Teleskop og kamera om du har.  Varme og regntette klær samt godt og regntett fottøy. Varm sovepose.  


Annet
Det kreves turistvisum for norske statsborgere som reiser til Russland. Dette må hver enkelt ordne med den russiske ambassaden i Oslo http://www.norway.mid.ru/visa_02.html
Vi kommer tilbake med nærmere informasjon omkring visumkrav og dokumentasjon som trengs i forbindelse med dette.

Dette er en «all inklusive» tur med en lokal guide. Standarden er enkel, spesielt de nettene vi tilbringer i teltleir. Dette er standard lavere enn det vi er vant med i NoF Travel, men vi er her prisgitt tilbyder og lokale forhold for å kunne arrangere tur i dette spennende fugleområdet.

Sikkerhet/Politikk
Området regens som trygt uten alvorlige konflikter. I forhold til Russlands og forholdet til Vesten generelt vil vi følge med i den politiske situasjonen fremover. Vi regner i utgangspunktet med at forholdene ikke endres i en slik grad at det vil påvirke mulighetene for å få turistvisum.

 
     


Påmelding 
Påmelding hos Natur og Fritid. Først til mølla gjelder.


Turleder
Kjetil Johannessen Har tidligere ledet NOF turer til India og Gulehavet med Happy Island i Kina. Kjetil hadde NoF travel sin første langtur til Qinghai (nordøstre Tibet) i 2007. Siden har han ledet NoF Travelturer i Finnmark.Kjetil har tidligere besøkt flere områder i Sibir.

 
Reisevilkår

NOF Travel reisevilkår (trykk på link)

Om det er noe du lurer på i forbindelse med turen, ta kontakt med reiseleder Kjetil Johannessen.

Litteratur

Gyldendals Store Fugleguide - Vil dekke de fleste artene.

Birds of Central Asia - dekker de få artene som ikke omtales inngående i «Svensson» (f. eks bajkalbekkasin og langhalefink).


 
     

 
  

Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte varer
Fugleguide for Lofoten og Vesterålen Gyldendals store fugleguide (myk perm)
Storfugl - orrfugl - jerpe Fuglesang (kompakt)
Praktisk stjerneatlas Field Guide to the Birds of Thailand
Mossor SOPP - håndboka
Skjæreboka Identification Guide to European Passerines
4 mest solgte bøker
Fugleguide for Lofoten og Vesterålen Gyldendals store fugleguide (myk perm)
Storfugl - orrfugl - jerpe Fuglesang (kompakt)
4 mest solgte optikk
Olympus 8x25 PC I Nikon Monarch 5 8x42
Nikon Aculon A211 zoom 10-22x50 Sky-Watcher Mercury 705 AZ3 m/vendeprisme

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid


--