Cxense Display
Gå til hovedmeny

Fuglekassekamera

Sjekk opp vår demonstrasjonsside for fuglekassekameraer.


Bla i vår sommerkatalog

Kjøp gavekort!


SOPP - håndboka

De BESTE stedene for soppsanking - Våre 120 vanligste sopper

Pris: 339
Publiser på FaceBook!
Tilgjengelighet: 10 på lager
En komplett håndbok for alle soppelskere! SOPP-håndboka er den perfekte soppbok for nybegynnere og den viderekomne soppentusiasten. Boka inneholder all kunnskap for å kunne dra på sopptur.
SOPP - håndboka
Varenummer860085
Forlag/produsentVigmostad & Bjørke
ForfatterMarstad, P.
Utgivelsesår2011-07
Antall sider200s
Fotos - illustrasjonerf-fotos
ISBN9788252933383
SpråkNorsk

De 120 viktigste soppene i Norge (matsopper, giftige sopper, farlige ”dobbeltgjengere” og de vanligste ikke-spiselige sopper)

De som kjøpte SOPP - håndboka kjøpte også
SOPP - kokeboka
Pris: 439
Den store høsteboka
Pris: 349
Gyldendals store fugleguide (myk perm)
Pris: 398
Våre beste matsopper
Pris: 199
Sopp I
Pris: 98
Sopp II
Pris: 98
Gyldendals nordiske feltflora
Pris: 298
Gyldendals store nordiske flora
Pris: 787

Dekker pensum for soppsakkyndige -Oversikt over hvilke sopper du kan finne forskjellige steder i skog og mark. -Gode foto av alle de 120 soppartene. Bildene er tatt på soppenes voksested og viser både unge og gamle eksemplarer av soppen. SOPP-håndboka danner sammen med SOPP-kokeboka et komplett tilbud til soppelskeren. Forfatteren Per Marstad har vært næringsmiddelinspektør med sopp som hobby siden 1972. Han har vært leder i Tønsberg Soppforening og har gitt ut flere bøker om sopp de siste åra.

Forord

I de seneste 20–30 år har det vært en økende interesse for soppsanking og for å lære mer om utbredelsen av storsopper i Norge. Dette får vi et godt inntrykk av når vi ser tilstrømmingen av folk til de soppkontrollene og sopputstillingene som hvert år arrangeres.

Sopp sankes ikke bare til mat eller for å registrere naturens mangfold. Det har vist seg at en del av soppene inneholder fargestoffer som kan benyttes til garnfarging, noe som har gjort visse sopper ettertraktet til dette formålet. Grunnlaget for å benytte viltvoksende sopp til mat er kunnskap om de artene du vil spise!

For å øke kunnskapen om sopp arrangerte Nyttevekstforeningen i mange år kurs for å utdanne soppsakkyndige. Denne oppgaven er nå overtatt av Norges sopp- og nyttevekstforbund. Vi har noen hundre soppsakkyndige her i landet, og en del av dem arbeider for å utbre interessen for sopp, blant annet ved å arrangere soppkurs og soppkontroller. Dertil kommer at det er 28 sopp- og nyttevekstforeninger i Norge, som legger ned et godt arbeid for å utbre kunnskapen om sopp.

Min egen interesse for sopp tok til i 1972 – først for å lære pensum for soppsakkyndige. Senere har gleden ved å lære mer om soppene og å fotografere dem ute i naturen vært den store drivkraften. I boken er det bilder og beskrivelser av 122 arter storsopp, som dekker «Minimumskrav for soppsakkyndige». Dertil er det bilder og omtale av en del andre sopparter.

Det er ganske korte beskrivelser, fordi jeg anser at bildene er det viktigste for å bestemme soppene.

Norske navn på sopper har endret seg gjennom tiden. I 1968 ble det nedsatt en egen soppnavnkomité. Den tredje utgaven av Norske soppnavn kom i 1996 og har navn på vel 2300 sopparter. Norske soppnavn ble revidert i 2010, og en ny utgave forventes utgitt i 2011. De sist aksepterte navnene er benyttet i denne boken. Jeg håper at boken vil være til nytte og glede for alle som tar den i bruk for å øke sin kunnskap om storsoppene. Sopp som hobby gir mange gleder: naturopplevelser, gode venner og god mat fra naturens spiskammer. En hjertelig takk til min datter, Lise Marstad, som har laget tegningene i boken.

Videre en stor takk til Gro Gulden, som var en stor inspirator og læremester for meg fra min første kontakt med mykologien i 1972. En varm takk går også til Arne Hov og Turid Nakling Kristiansen, som har vært sammen med meg på et stort antall soppturer. Jeg vil også takke alle andre soppvenner for hyggelige og lærerike dager på sopptreff og andre sopptiltak.

Tønsberg, februar 2011
Per MarstadDe som søkte SOPP - håndboka søkte også
Plysjfugler 10 pk
Pris: 860
Sopp
Pris: 249
Ferskvannsfisk
Pris: 169
Nikon Fieldscope Okular MEP 30-60W
Pris: 5490
Måltrost
Pris: 105
Ved fuglekassen
Pris: 70
Opticron LED lupe 10x 26 mm
Pris: 570
Hubro
Pris: 169Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte bøker
Himmelkalenderen 2020 Europas falker
Sveriges Fjärilar Nordens fjärilar
Skyddsvärd skog Nordens Trollsländor
Poroid Fungi of Europe Gyldendals store fugleguide (myk perm)
Dagfjärilar - Fältnyckeln Praktisk stjerneatlas

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid


--